اکسسوری یعنی چی؟
واژهی اکسسوری به معنای فرعی و جانبی هستش. اکسسوریها در هر کاربردی، به مواردی گفته میشه که شاید نیاز اصلی و اوّلیه در اون کاربرد نباشن؛ امّا در صورت تامین شدن، بهرهوری رو در اون کاربرد مشخص چندین برابر میکنن و به انجام شدن هرچه بهتر و سریعتر اون فرآیند کمک میکنن. حالا با این تعریف کلی، بریم سراغ اکسسوریهای موجود در کابینتها.
خب حالا بریم سراغ انواع اکسسوری کابینت…
۱. اکسسوری کشوهای آشپزخانه
کشوها بخش مهمی از آشپزخانه رو شامل میشن. یکی از دلایلی که از کشو استفاده میکنیم، دسترسی آسان و سریع به وسایل هستش. پس اگه کشویی بینظم و تفکیک نشده داشته باشیم، دیگه چه تفاوتی با یک کابینت معمولی داره؟! با استفاده از اکسسوریهای سادهای که در کشوها قرار میگیرن، میشه نظم فوقالعاده خوبی به کشوها داد.
از اصلیترین انواع این اکسسوریها، اکسسوریهایی هستش که برای تفکیک قاشق، چنگال، چاقو و سایر موارد مشابه به کار میره. اینطوری دسترسی به هر کدوم راحتتر و سریعتر ممکن میشه و آدم از دیدن نظم و قرارگیری هر کدوم، کیف میکنه! البته که یکی از عواملی که به این تصاویر خاصی نیز بخشیده دستگیره های این نوع کابینت است.
۲. اکسسوری سبدهای سوپر مارکت
از جمله پرکاربردترین اکسسوری موجود در آشپزخانه هستن که برای مصارف متنوعی ازشون استفاده میشه و در انواع زمینی و ایستاده به کار میرن که به صورت جداگانه به معرفی هر کدوم میپردازیم:
اکسسوری سبدهای سوپر مارکت زمینی
این سبدها شامل سبد نصب از کف، سبد مواد شوینده و سبدهایی که از بغل نصب میشن میشه. این سبدها برای استفادهی آسان، به صورت ریلی ساخته میشن و میشه برای قرار دادن مواد شوینده، خشکبار، حبوبات، روغن، انواع بطریها و حتی سیب زمینی و پیاز به کار بره و بسته به ارتفاع هر طبقه، میتونه در دو یا سه طبقه ساخته بشه.
اکسسوری سبدهای سوپر ایستاده
این سبدها به دو صورت سبد سوپر وسط و سوپر یخچالی تقسیم میشن. طبیعتاً فضای بیشتری رو اشغال میکنن و از طرفی امکان چیدمان وسایل در منظمترین حالت ممکن رو براتون قراهم میکنن. آدم از دیدن نظم چیدمانشون حتی تو عکسش هم لذت میبره!
۳. اکسسوری مجیک کرنر: کابینت کنج
شما هم کابینتی دارین که در گوشهی آشپزخونه باشه و به خاطر عمقی که داره و اینکه دسترسی بهش مشکله، همیشه در بینظمترین حالت ممکن قرار داره؟! اگه آره، مجیک کرنر راه حل مناسبی برای شما خواهد بود! با داشتن حالت ریلی، چرخشی و یا لوبیایی، میشه کابینتهایی که عمق زیادی دارن و دسترسی به وسایلشون به سختی ممکنه رو ساماندهی کرد و از فضای انتهایی کابینت که معمولاً خالی میمونه یا با وسایل نامناسبی پر میشه، نهایت استفاده رو کرد.
۴. اکسسوری سبد آبچکان
شاید بشه گفت آبچکانها از قدیمیترین اکسسوری موجود در آشپزخانهها هستن؛ چه برای خشک شدن ظروف و چه برای قرار دادن منظم اونها در فضایی مشخص و مجزا.
امروزه طرحهای مختلفی از اون رو شاهد هستیم و از مواد مقاومتر و زیباتری طراحی میشن.
آبچکانها رو میشه در یک یا دو طبقه در نظر گرفت و متریال رایجی که برای ساختشون استفاده میشه، آهن و استیل هستش. طبیعتاً استیل به خاطر خاصیت ضدزنگ بودنش، عمر و دوام بالاتری داره.
نوعی از آبچکانها هم هست که به حالت رومیزی، روی کابینت و کنار سینک قرار میگیره.
۵. اکسسوری وسایل آویز
بخشی از وسایل آشپزخانه هستن که به خاطر کاربرد مکرر لازمه در دسترس باشن یا بعد از استفاده و شستشو، باید در جایی خشک بشن. مثلاً میشه فضایی برای آویز کردن لیوانها یا قرار دادن قاشق و چنگال یا حتی دستکش باشه. این اکسسوری معمولاً پشت سینک آویز میشه تا هم در دسترس باشه هم در صورت خیس بودن، کابینت و سایر بخشهای آشپزخانه رو مرطوب و لکهدار نکنن.
قیمت روز کابینت مورد علاقهتان را از بهترین کابینت سازهای شهرتان بگیرید
استعلام قیمت رایگان
انواعی از وسایل آویزها هم هستن که برای چیدمان ادویه در کنار گاز به کار میرن و در کاربرد تخصصیتر، حتی میشه با یک طراحی ساده، آویزهایی رو در داخل کابینتها تعبیه کرد تا ظروف داخل کابینتها هم نظم و دستهبندی مناسبی داشته باشن.
۶. اکسسوری سطل ریلی و چرخشی
اصلیترین کاربردی که این سطلها دارن چی هستش؟
بله! سطل زباله! درسته که این هم از ابتدای خلق آشپزخانه (!) جزئی جدانشدنی از اون بوده؛ امّا امروزه از ابتدا در دکوراسیون در نظر گرفته میشه و دیگه لازم نیست نگران فضای مناسب برای قرار دادن اون و حتی تفکیک زبالهها باشین. چون برای تفکیک زبالههای خشک و تر، در انواع دوقلو هم عرضه میشه. سطل زبالهها معمولاً به صورت ریلی و زیر سینک تعبیه میشن. اینطوری هم دسترسی مناسبی دارن، هم در ظاهر آشپزخانه به چشم نمیان.
کاربردهای رایج دیگهای که برای این سطلها در نظر گرفته شده، سطل مناسب برای برنج، حبوبات یا حتی سیبزمینی و پیاز هستش. این سطلها معمولاً در حالت دو یا چهارتایی ارائه میشن و بدون اینکه در نگاه اوّل به چشم بیان، کارشونو انجام میدن!
۷. اکسسوری نگهدارندهی درب قابلمه!
ذهن طراحان دکوراسیون داخلی منزل به کجاها که نرسیده! نگهدارندههای قابلمه از سادهترین طراحیهای ممکن هستش که فوقالعاده به کار میاد. قرارگیری مناسب درب قابلمهها همیشه چالشی بزرگ در آشپزخانه است! خصوصاً وقتی شیشهای یا شکستنی باشن و نیاز مراقبت بیشتری بخوان، یا تعداد قابلمهها زیاد باشه و ناچار شیم برای اینکه فضای کمتری اشغال کنن، اونها رو داخل همدیگه قرار بدیم. اینجاست که سر درب قابلمهها بیکلاه میمونه! حالا چاره چیه؟ به کمک اکسسوریای که معرفی کردیم، میشه درب قابلمهها رو به دیوارهی داخلی کابینت گذاشت؛ بدون اینکه نگران اشغال فضا یا شکستن اونها باشیم.
۸. اکسسوری مخصوص کشوی ظروف شکستنی
ظروف شکستنی از آُسیبپذیرترین (و عزیزترین!) وسایل آشپزخانه هستن و گاهی حین جابجایی، میشکنن یا دچار ترک خوردگی میشن. با استفاده از این اکسسوری که از پایههایی چوبی ساخته شده، میشه فضایی فیکس شده و مجزا برای ظروف شکستنی فراهم کرد تا از برخوردشون با همدیگه یا با دیوارههای کشو جلوگیری بشه.
اکسسوری مورد نظرمون رو چطور انتخاب کنیم؟
چیزی در انتخاب اکسسوری خیلی اهمیت داره، فضای موجود و ابعاد کابینتها هستش. باید بر اساس ابعادی که داریم اکسسوری مورد نظرمون رو انتخاب کنیم یا در صورت امکان، با ابعاد مورد نظرمون ساخته بشه.
از طرفی، اگه تعداد کابینتها بیشتر از نیاز ما باشه یا به شکل افراطی از اکسسوریهای مختلف در کنار هم استفاده شده باشه، باز هم فضایی آشفته خواهیم داشت. پس بهتره در کنار انتخاب رنگ مناسب برای دکوراسیون آشپزخانه و طرح و رنگ کابینتها، به استفاده صحیح از اکسسوریها هم توجه داشته باشیم.
چند نکتهی مهم
هر چه زمان بیشتری برای ساماندهی کشوهای آشپزخانه صرف بشه، نتیجهی اون فضایی مرتبتر و آرامشبخشتر خواهد بود و بینظمی دیرتر به سراغ آشپزخانه ما میاد. پس شاید در ابتدا هزینهی زیادی به نظر برسه یا خرید و اجرای اکسسوری مختلف، پروسهی زمانبری باشه و ازمون انرژی بگیره. ولی باور بفرمایید که کمتر از یک ماه، اثرش رو توی زندگی خودتون میبینین و اونجاست که از زمانی که گذاشتین قدردانی خواهید کرد!
نکتهی دیگه اینکه درسته که این اکسسوریها همه فوقالعاده چشمنواز و کاربردی به نظر میرسن. امّا شاید لازم نباشه همهی اونها در فضای آشپزخانه ما به کار برن. پس بهتره با هوشمندی و اولویتبندی به سراغ اکسسوریهای مورد نظر خودمون بریم.
لازم نیست برای نظم بخشیدن به وسایل و مواد غذایی آشپزخانه، هزینههای زیادی بشه و حتماً اکسسوریهای یک برند خاص تهیه بشه. فراموش نکنین که خلاقیت در این موضوع، حرف اوّل رو میزنه؛ نه پول و ولخرجیهای بی مورد. میشه با کمک جعبه و سبدهایی در اندازههای مختلف، سبکی نو و مختص خودمون ایجاد کنیم و نظم و زیبایی خاصی به آشپزخانه بدیم. طوری که باب میل خودمون باشه.
این هم خلاصهای اکسسوریهای کابینت رایج این روزها حتما به موضوع دیگری که در هنگام انتخاب اکسسوری ها به ایجاد فضایی که نکات ارگونومی آشپزخانه در آن رعایت شده باشد توجه داشته باشید. شما هم ایدهی دیگهای برای استفاده بهینه از فضای آشپزخانه دارین؟ باهامون در میون بذارین.